کاهش یا حذف عارضه سر قرمزی میگو
کد ایده و طرح : 1098-IEFEIFSRI
نویسندگان
کورس رادخواه *
کارشناس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده ایده و طرح
رنگ طبیعی هپاتوپانکراس در میگو خاکستری رنگ میباشد . در ابتدا لکه ها ی رنگی بصورت کانونی در هپاتو پانکراس در اندازه کوچک ظاهر شده و با گذشت زمان گسترش کانون گسترش یافته سرانجام قوام هپاتوپانکراس بصورتی تغییر میابد به حالت خمیری مایل به رنگ قرمز تغییر پیدا میکند و افزایش بار باکتریایی در میگو شده پس از مدتی محل اتصال سر ( سفالوتوراکس ) به بدن سست میگردد . عارضه فوق سبب کاهش بازار پسندی میگو و نیاز به جدا کردن سر میگو برای عرضه به برخی بازارها خواهد شد . در این طرح سعی میشود با مراکزی که با این مشکل مبتلا میشوند در جهت کاهش یا حذف عامل سرقرمزی همکاری نمود. عوامل متعددی توسط متخصصین شیلاتی و تحقیقاتی مرتبط با مدیریت آب ، غذا ، برداشت ، انتقال و انجماد و غیره برای این عارضه عنوان شده که بایستی مورد بررسی قرار گیرد و عامل ایجاد کننده پس از شناخته شدن اصلاح شود.
کلیدواژه ها
میگو ، سر قرمز ، هپاتوپانکراس، صادرات
وضعیت: چکیده برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است