مکمل غذایی رفع عارضه سرقرمزی میگوی سفید غربی |
کد ایده و طرح : 1014-IEFEIFSRI (R1) |
نویسندگان |
سمیرا مبارکی *1، وحید یگانه2، محمود حافظیه3، علی قوام پور4 1سرپرست بخش آبزی پروری پژوهشکده میگوی کشور 2رئیس ایستگاه تولید میگوی عاری از بیماری خلیج فارس 3معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور 4اداره کل شیلات استان بوشهر |
چکیده ایده و طرح |
پرورش میگو یکی از فعالیتهای مهم آبزیپروری است. از مشکلات کیفی میگوهای صیدشده پرورشی عارضه سرقرمزی می باشد. این عارضه بر سلامت، بو و طعم میگو تأثیر چندانی ندارد ، اما موجب کاهش کیفیت ظاهری محصول با سر میگو و بازارپسندی آن پس از پخت می شود. این مشکل، بنا به اظهار مدیران شرکتهای فرآوری، زیان هنگفتی را به واسطه افت قیمت میگوی پرورشی در بازارهای جهانی وارد مینماید. از دلایل این عارضه، کیفیت نامناسب غذا و ضعف در مدیریت تغذیه است. استفاده از ترکیباتی مانند آرد و روغن ماهی نامطلوب و جایگزین کردن آنها با سایر پروتئینهای گیاهی تأثیر مستقیمی بر هپاتوپانکراس دارد، زیرا این موادبهصورت محلی و غیربهداشتی تهیه میشوند و در تولید آنها مواد خامی بکار می رود که در شرایط خوبی نگهداری نشده و pH آنها پایین است. شرایط برداشت و اقدامات قبل از برداشت میگو در مزارع پرورشی مناسب نمی باشد و باعث بروز استرس های زیادی می شود. عوارضی نظیر نرمی پوسته ، پوست اندازی و سرقرمزی در میگوها بر اثر این شرایط ایجاد می گردد . استفاده از ویتامینها ، اسیدهای چرب غیر اشباع، عصاره مخمر و غیره موجب افزایش مقاومت میگو در برابر استرس های محیطی می گردد. افزایش کیفیت محصول از عواملی است که از سوی فعالین صنعت مورد توجه ویژه قرار داد، مکمل غذایی رفع عارضه سرقرمزی پس از طی مراحل آزمایشگاهی و پژوهشی قابلیت بهبود کیفیت محصول تولیدی را بخوبی نشان می دهد و مانع از بروز و گسترش عارضه سرقرمزی در میگوی پرورشی می شود. |
کلیدواژه ها |
مکمل غذایی، سرقرمزی،میگوی سفید غربی |
وضعیت: چکیده برای ارائه شفاهی پذیرفته شده است |